I’M FİNE AT SCHOOL eTwinning Projemiz Başlıyor.

I’M FİNE AT SCHOOL eTwinning Projemiz Başlıyor.

Okulumuz Anasınıfı  F Grubu öğrencileri ,öğretmenleri Fatma ŞAHİN MEHMETOĞLU eşliğinde 11 MART 2024 ile 26 Nisan 2024 tarihleri arasında uygulayacakları I’M FİNE AT SCHOOL isimli eTwinning  Projesine başlamışlardır.Projede : Türkiye ‘nin farklı illerinden 10 okul ile Ukrayna,Romanya,İtalya,Azerbaycan,Hırvatistan,Polonya ‘dan okul öncesi yaş grubu öğrenci ve öğretmenleri projede yer almıştır.

24.04.2024 13

Projenin Hedefleri:

Projemizle öğrencilere bilişsel, sosyal-duygusal ve fiziksel sağlığın önemini öğretmeyi, açık havada öğrenmeyi, eğlenmeyi ve sınıfı açık alana taşımayı planlıyoruz. Okul içinde ve dışında kendilerini iyi hissetmelerini, sevgi dolu olmalarını hedefliyoruz. Fiziksel aktivite içeren bir projedir. Öğrencilere  web 2.0 ve web 3.0 araçlarını kendi seviyelerinde kullanabilmelerini hedefliyoruz. Farklı ülkelerin farklı şehirlerinden öğrencilerin  kültürel özelliklerini ortaklarla işbirliği içinde paylaşmayı planlıyoruz.

 

Projenin Beklenen Sonuçları:

Projemizde bu amaçla yaratıcı atölye çalışmaları, spor aktiviteleri, geziler, çeşitli oyunlar, uygulamalı aktiviteler vb. müfredatın sınıf içi ve sınıf dışı öğrenme ortamlarıyla bütünleştirilmesi sağlanacaktır. Öğrencilerimiz akranları ve arkadaşlarıyla işbirliği içinde yaşayarak, yaparak öğrenebilecekler. Çoklu dikkat becerileri desteklenecektir. Problem çözme, muhakeme ve odaklanma güçlenecek, sosyal, duygusal, bilişsel ve dil becerileri gelişecek, teknolojiyi doğru kullanma becerisi, bireysel ve takım halinde hareket etme yeteneği kazandırılacak. Farklı şehir ve ülkelerden arkadaşlarla çevrimiçi olarak tanışarak sosyalleşme ve kendilerini ifade etme yeteneklerini güçlendirecektir. Müfredattaki kazanımlar oyun içerisinde öğrenilerek kalıcı hale gelecek, ilgileri ve öğrenmeleri artacak, başarı ve mutluluk duyguları desteklenecektir.


24-04-2024
24-04-2024